07-06-10

Vrijdag 14 mei 2010

Helaas komt aan alle mooie liedjes een einde en zo ook aan ons schitterende verblijf op het eiland Madeira, de kus van God. Het was vroeg opstaan geblazen maar toch konden we al om half 7 aanschuiven aan het ontbijtbuffet.

Vertrekuur was voorzien om 7 uur en we werden uitgewuifd door de ontbijtserveerster van dienst. Na onze busjes nog eens volgetankt te hebben, waarbij onze pastoor Dirk een klein stalletje in een rotswand opmerkte, ging het richting luchthaven. De bagage en reizigers werden aan de vertrekhal gedeponeerd en de chauffeurs gingen de busjes probleemloos binnenleveren. Gelukkig was de luchthaven opnieuw open, want de aswolk had ook Funchal parten gespeeld en tot sluiten gedwongen op maan-, dins- en woensdag. En gelukkig hadden ze op donderdag de chaos grotendeels kunnen wegwerken.

decoration

Het inchecken van de koffers verliep probleemloos en er werd geduldig gewacht tot we rond half 10 door de gate ons vliegtuig in mochten. Eén van de reizigsters was er echter in geslaagd om toch nog eens een knieval te maken zonder veel erg, gelukkig maar. De boordcommandant lichtte ons in dat we nog een half uurtje zouden “surplacen”. Het opstijgen verliep vlotjes en eens we op kruishoogte waren, kregen we een lekker maaltje geserveerd: pasta met kippefilet, gevolgd door een stukje chocolade. Het was geen vergelijking met wat we de vorige dagen in het hotel geserveerd gekregen hadden, maar de magen knorden toch tevreden over deze vulling. De tijd werd verder doorgebracht met het bekijken van de aangeboden film “Alvin and the chipmunks”, een uiltje vangen, wat keuvelen en terugkijken op de voorbije vakantie. Pastoor Dirk zag z’n dorpsgenoten uit Zonnegem opnieuw en er werden enkele uitwisselingsfoto’s genomen.

decoration

Na een veilige vlucht van ongeveer 3 uur ¾ landden we in Zaventem. De assistentie stond opnieuw paraat om enkele van onze mensen met wagentjes doorheen de lange gangen van het luchthavengebouw te loodsen. De bagage liet niet zo lang op zich wachten en dezelfde chauffeur die ons bij het doorgaan had gebracht, stond ons opnieuw op te wachten. Deze keer was er echter ook een kleine delegatie supporters die één van de reizigsters persoonlijk kwam oppikken. Het deed haar zichtbaar plezier, maar ze stond erop om, na haar terugkeer met haar kinderen en kleinkinderen, toch nog naar de kring van het Heilig Hart gebracht te worden, waar we nog een kleine afscheidsdrink hielden. Dat mocht eigenlijk wel voor die éne keer dat we op een treffelijk uur huiswaarts konden keren. Links en rechts werd er een klein traantje weggepinkt bij het afscheid nemen en het was duidelijk dat er ook deze keer volop zou uitgekeken worden naar de reünie binnen onafzienbare tijd.

Bedankt mede-bedevaarders voor het bijdragen aan de serene sfeer en ambiance tijdens de reis en de discipline die jullie elk hadden.

Bedankt ook om zo uitgebreid commentaar te leveren op het doen en laten van onze mascotte Pigou tijdens de busritjes zodat z’n baasje veilig het stuur kon houden en meeleven met de kleine, soms geurige avontuurtjes van het beestje na het eten van enkele witte boontjes.

Bedankt chauffeurs voor de veilige en behouden ritten door de talrijke, soms bochtige tunnels, over de wel heel bergachtige wegen die soms extreem steil aandeden, zowel op- als neerwaarts.

Bedankt Myriam voor de dagelijkse inspirerende vitamine-tekstjes die we bij het ontbijt mochten ontvangen en doornemen.

Bedankt aan onze medereizigster Lia die zo snel het Portugees onder de knie gekregen had zodat we soms een beroep op haar konden doen om de weg te vragen of een depannagedienst te bellen.

Bedankt talrijke engelbewaarders om onze mensen veilig door alle voor”vallen” geleid te hebben en om ook snel de nodige hulp of oplossing gestuurd te hebben bij een lege accu of ontbrekend busje.

Bedankt pastoor Dirk en reisleider Robbie om ons weer een schitterende bedevaartreis voorgeschoteld te hebben waar we nog lang met genoegen zullen op terugblikken, ondanks het hindernissenparcours dat eraan vooraf ging en dat teweeg gebracht werd door een hardnekkige Ijslandse aswolk. We kijken al volop uit waarheen jullie ons volgend jaar weer heen zullen brengen.

19:10 Gepost door Stridje in Reizen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.