15-08-10

Zondag 27 juni 2010

Zondag is traditioneel dag van de internationale mis in de ondergrondse basiliek. Vroeg opstaan is dan de boodschap wil je een zitplaats hebben, maar daarvoor was ik helaas te laat. Dan maar twee uren rechtgestaan. DSC09847.JPG’t Blijft een indrukwekkend spektakel met die ganse sliert priesters en talloze vlaggen van her en der ter wereld. Bij het begin wordt er immers in de 6 gangbare talen een welkomstwoord gesproken tot de verschillende groepen die aanwezig zijn van overal ter wereld. Met gepaste fierheid volgt er dan een defilé van de vaandeldragers van de verschillende aanwezige groepen. Via beeldschermen kan iedereen de ganse dienst volgen met de nodige ondertitelingen. Professionalisme ten top heet dat. Na deze dienst kocht ik enkele kaarsen omwille van de intenties die ik meegekregen had van kennissen en vrienden van het thuisfront en ging deze, na een passage door de grot der verschijningen en een groet aan ons Lieve Vrouwke, branden. DSC09853.JPGVoilà zie, deze kaars zet mijn gebed verder, zelfs in het Nederlands. Die middag was ik een beetje later aan tafel maar de hoofdgerecht deed denken aan het thuisfront : kip met frietjes, lekkerrrrrrrrrrr. DSC09855.JPGDe temperaturen zaten beter die dag, zo rond de 25 graden maar boven het gebergte hingen pakken wolken, iets wat je vanaf het terras op het dak van m’n hotel heel mooi kon waarnemen. Een rustnamiddag op dit terras, met een goed boek, waarbij ik ook de kaartjes voor het thuisfront klaarstoomde, deed deugd.

 

Bij de sacramentsprocessie hadden Murcia en Cuenca deze keer de leiding.

DSC09861.JPG

Oh ja, ieder jaar is er ook een thema waarrond gebeden en gewerkt wordt in Lourdes. Dit jaar is dat : met Bernadette het kruisteken maken.

DSC09871.JPG

Bij het buitenkomen van de ondergrondse basiliek stootte ik op de reusachtige kaars die de bedevaarders uit Sevilla met hun groep aangekocht hadden en naar de grot zouden dragen om te laten branden. Van een mastadont gesproken, maar zo staan er nog een aantal hoor. DSC09876.JPGNa het avondmaal en de traditionele kaarsjesprocessie liep ik Ghislaine nog tegen het lijf en nam ik van haar een foto aan de Gekroonde Lieve Vrouw. DSC09881.JPG

 

Vlak voor het binnengaan van ons hotel liepen we een deel van de groep van Sevilla tegen het lijf die er een avondje verkleedanimatie met hun zieken opzitten hadden en de gitaren en gezangen galmden alom.

DSC09886.JPG

 

Je moet niet denken dat er in Lourdes geen ambiance kan gemaakt worden en dat iedereen daar een ganse tijd bloedserieus rondloopt met uitgestreken gezichten, helemaal niet. Waarom zou ik er anders ieder jaar weer naartoe getrokken worden alsof er een onzichtbare magneet aanwezig is.Lachen

 

 

18:19 Gepost door Stridje in Reizen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.