16-08-10

Woensdag 30 juni 2010

De tijd begint serieus te korten en vrijdag zal ik weer thuis zijn. Maar da’s nog te vroeg om nu al aan te denken. Na de mis der Nederlandstaligen zag ik de ouders van een collegaatje van mijn werk. Een paar jaar geleden was ik hen hier ook al eens tegen het lijf gelopen. Het was een hartelijk weerzien. Aan de grot vertoefde ik een tijdje en kreeg daarbij de plaats in het oog waar Bernadetje in 1858 geknield zat.

DSC09938.JPG
 

 

Aangezien er in de Basilique du Rosaire schitterend opgekuiste mozaïeken hangen van de verschillende mysteries nam ik daar een foto van het blijde mysterie van de geboorte van Jezus. Misschien komt dit later nog eens van pas voor één of andere Kerstimpressie.

DSC09941.JPG

Blijkbaar waren de solden vandaag al begonnen in Frankrijk en dat was te merken in de winkels in de bovenstad. Er heerste een drukte van jewelste dus vluchtte ik maar weer terug naar de benedenstad. Voor onze maaltijden zitten we met ons drietjes aan een tafel aan het venster en hebben we een schitterend uitzicht op de Gave, de bergen en de Pic du Jer. De topjes van de bergen waren nog steeds niet te zien vandaag maar dit betekende geenszins dat het in Lourdes slecht weer was, verre van.

DSC09926.JPG

In de namiddag was het rusten, lezen en zonnen op het dakterras. Ook Ghislaine kwam er bij zitten en we hebben gezellig kunnen bijkletsen over van alles en nog wat. Tegen 5 uur ging ik nog eens richting Sacramentsprocessie. Weerom waren er heel veel Ieren van de partij en aan de sliert van zieken leek maar geen einde te komen deze keer. DSC09948.JPGDSC09950.JPGEén ding is zeker : hier vinden ze de kracht om toch verder te willen gaan en door te zetten. En voor de gezonde mensen geldt wellicht dat zij dankbaar en gelouterd terugkeren omdat zij er zo veel beter aan toe zijn met één of ander klein kwaaltje dan diegenen die daar vertoeven met al hun leed en pijn. Het uitgebreide avondmaal in gezelschap smaakt en er wordt weer heel wat afgelachen. Onze Zeeuwse dame begint al een paar woordjes Frans op te steken maar ’t zal toch nooit een vlot en vloeiend gesprek zijn mocht er niet vertaald worden.

 

 

Tijdens de kaarsjesprocessie was er een klein meisje dat begeleid door een gitaar een schitterend lied bracht. Dat was toch een kippenvelmoment.

 

 

20:29 Gepost door Stridje in Reizen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.