22-10-10

Dinsdag 28 september 2010

Bij het ontwaken lagen er dikke wolken over Lanzarote, maar een uurtje later zouden die al volledig weggetrokken zijn. De nacht had allen, ook de geblesseerden, deugd gedaan en sommigen begonnen de dag met een zwempartijtje, weer anderen hadden een fitnessterrein ontdekt op het strand dat ze naarstig gebruikten om een beetje overtollig vet te verbranden. DSC00833.JPG

Het ontbijtbuffet was weer om te watertanden en er werd volop van genoten. Alvorens richting noorden van het eiland te vertrekken werd er wat geknutseld aan de rolstoel zodat ook die in de koffer van één van onze auto’s kon vervoerd worden. We hadden er immers alles voor over om alle reizigers naar alle plekken te brengen die op het programma stonden.

DSC00836.JPG

Onze eerste stop was in de bergen in Femes, van waaruit we een weids zicht hadden richting Playa Blanca en Puerto del Carmen. Er werd bewonderd en gefotografeerd.

DSC00838.JPG

Via vele kronkelende baantjes arriveerden we een klein uurtje later in Guatiza, in de

Jardín de Cactus. Deze cactustuin ligt in een oude groeve die uitgewerkt is in de vorm van een amfitheater.

DSC00856.JPG

Het was Cesar Manrique die daarvoor gezorgd heeft. Deze kunstenaar zorgde er tevens voor dat de meeste gebouwen op Lanzarote niet hoger gebouwd werden dan 4 verdiepingen, dat zij voornamelijk wit waren en dat de raamkozijnen in groen, blauw of bruin geverfd werden. Het was de liefde voor z’n eiland die hem er eveneens toe aanzette om de natuurfenomenen als een kunstvorm op te vatten en ze harmonieus in te kaderen. Bij de cactustuin stond een gigantische ijzeren groene replica van een cactus. We waren lichtjes overdonderd toen we deze tuin binnenwandelden en de weelde aan verschillende soorten cactussen zagen: groot, klein, grillig, rond, langwerpig, met gigantische stekels of donzige bolletjes die uit de grond kwamen gekropen.

DSC00866.JPGDSC00877.JPG

 

Ook een oude windmolen op de rand van de groeve maakt deel uit van het mooie plaatje. Via cirkelvormige paden konden we deze pracht in al z’n variëteiten bewonderen. Enkele waterpartijen waaronder eentje met waterlelies en eentje met een als gezicht opgebouwd watervalletje hadden ook veel bijval. Het cafetaria had uiteraard veel succes in onze groep en er werd, omwille van de warmte, dan ook gretig gebruik van gemaakt. De toiletten konden omwille van de speciale man/vrouwaanduiding op enige interesse rekenen.

DSC00851.JPGDSC00852.JPG

 

Rond het middaguur ging het dan verder noordwaarts naar Jameos del Agua. Jameos zijn putten die ontstaan zijn in het landschap na vulkaanuitbarstingen en waarbij de plafonds van ondergrondse lavakokers deels instortten. Opnieuw was het Cesar Manrique die twee van zulke “putten”, grotten en kokers toegankelijk maakte voor toeristen. In de Jameos del Agua waan je je in een totaal andere wereld.

DSC00912.JPG

Eerst kwamen we bij de afdaling in een kleine grot die als bar/restaurant is ingericht. Met als begeleiding rustig kabbelende muziek wandelden we aansluitend langs een onderaards meer, waarin een kleine witte blinde krab leeft die enkel hier wordt aangetroffen. Daarna kwamen we in een ware oase van rust met een mooie tuin en een origineel ontworpen zwembad/vijver.

DSC00945.JPG

Aan het einde van deze tuin was er in een diepe grot nog een concertzaal geconstrueerd waarin maar liefst 500 personen kunnen plaatsnemen.

DSC00932.JPG

Hier schijnt een bijzondere akoestiek te heersen. In het Casa de los Volcanes kwamen we nog het één en het ander te weten over de vele vulkanen en hun activiteit op het eiland. Enkele ludieke spiegeleigenaardigheden sloten dit magnifieke geheel af.

DSC00953.JPG

In het cafetaria werd er nog iets gedronken. Daarna werd er nog een stop voorzien in Arrieta om iets tussen de kiezen te steken. Een ander groepje at in Playa Blanca. Voor één van de reizigers was er in het hotel een hartelijk weerzien met een vriendin die de oversteek gemaakt had vanaf het buureiland Fuerteventura waar zij beroepshalve werkzaam was.

DSC00962.JPG

In de latere namiddag werd er wederom door velen gerust, gezwommen of gewandeld en gewinkeld, al naar believen. De zon was volop van de partij en het was, denkend aan het thuisfront en de kille temperaturen, voor ons zalig om bij deze temperaturen te kunnen genieten van alles wat dit eiland ons te bieden had. Rond 7 uur werd er aan tafel gegaan en wederom was de keuze grandioos en overweldigend.

DSC00983.JPG

Na het eten bleven de meesten nog op het terras rondhangen om van de dagelijkse muziekshow te genieten, enkele drankjes te nuttigen of om een kaartje te leggen of rummicub te spelen.

DSC00987.JPG

Ook deze avond ging iedereen weer voldaan van al het schoons dat ons vandaag gepresenteerd werd, slapen.

 

22:01 Gepost door Stridje in Reizen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.